Sivut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Uusi kirjoittaja sai turpaa.

Päivää ihmiset,

Uutena kirjoittajana haluisin ensin esitellä itseni. Olen Insinööritaikurikalastaja Turusta. Mieli kalastusmuoto on ehdottomasti perhokalastus, mutta kunnollisten paikkojen puuttuessa tulee virveliäkin heiteltyä paljon.

Ensimmäinen reissuraportti koskee perhokalastusta.

Koski TL, Myllykoski. 21.Kesäkuuta 2014

Sain kuulla, että Paimionjoessa on vahva turpakanta, joten semmoistahan oli lähdettävä hakemaan. Paikaksi valitsin Koski TL "keskustassa" sijaitsevan Myllykosken. Kalastusvälineenä tottakai perho. Ennen lähtöäni tein muutaman Leechin. Paimionjoen vesi on sen verran sameaa, etten näe järkeä käyttää pieniä hyönteisjäljitelmiä. Suosittelen ison profiilin omaavia tummia perhoja. Tarina kyllä kertoo, että jotkut kalastavat tuolla jopa pintaperhoilla...
Leechejä Paimionjokeen
Vesi on maitokahvia
Koski on hyvin kapea, ja kulkee pääsääntösesti keskellä pusikkoa, joten kalastaminen on vähintäänkin mielenkiintoista, takaheitoille ei ole tilaa, ja rullausheitotkin flippaavat puuhun hyvin helposti. Parhaaksi kalastustavaksi osoittautui larvastus. Muutaman uiton jälkeen tapahtui perhokalastuksessa yleinen "prkl jäi pohjaan...Mitä pohja lähti liikkeelle!" -hetki. Nopean väsytyksen jälkeen kädessäni oli n.1kg kokoinen turpa. Valitettavasti kaveri päättä ponnahtaa juuri kuvaushetkellä, joten tästä saatiin varsinainen fishface kuva.
Iso Turpa päätti ottaa hatkat kuvaus hetkellä.
Pienempi turpa
Turpa on mukava kalastuskala, koska se on hyvin vihainen siimanpäässä. Harmi vain, että tätä vihaa kestää vain muutaman sekunnin ajan. Tärpin jälkeen kala hyppii, pomppii ja syöksyy hulluna, ja sitten väsähtää. Kala on myös aktiivinen lämpimissä vesissä ja aurinkoisina päivinä, kalamieskin tykkää.

Yhteensä Paimionjoki reissu tuotti 4 turpaa, joista isoin oli 1kg painoinen, pienin oli sormen mittainen ja muut siltä väliltä. Mainittakoon vielä, että Paimionjoki ei kuulu erityislupa alueisiin, joten siellä voi kalastaa lääniluvalla. Suosittelen kaikkia perhokalastuksesta kiinostuneita kokeilemaan turvankalastusta.

Kuujoo




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti