Sivut

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Lauantai Ruissalon sillalla

Helou!

Viime kalastuskerrasta ehti vierähtää kokonainen viikko. Vähän harmitti ettei kalaan päässyt aikaisemmin, mutta kun säät olivat mitä olivat. Sateessa ja muutenkin epävakaassa säässä ei itseäni henkilökohtaisesti olisi paljoa kiinnostanut matkustaa pyörällä minnekkään, varsinkaan, kun omasta polkupyörästäni puuttuu etulokasuojakin. 

Mutta onneksi jälleen lauantaina oli aurinkoista sekä vapaapäivä! Mikäs sen mukavempi tapa voisikaan olla viettää vapaapäivänsä aurinkoisessa säässä, kuin kalastaen? Siinä otin valmiin rinkkani iltapäivällä selkääni ja suuntasin kohti Ruissaloa. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin jäädä Ruissalon sillalle, ja selvittää, olisiko sieltä mahdollista saada kalaa. Aiemmin kun itse olen käynyt sielä muutaman kerran, en ole saanut kalaa. Myöskin kaveri jota yritin kysellä kalaan lauantaina (mutta oli muualla jo), totesi vain ettei le saanut itsekään kalaa tuolta Ruissalon sillan alta.

Siitä sitten kapusin uljaan ratsuni (lue: polkupyörän) selkään ja lähdin polkemaan kohti Ruissaloa. Ruissaloa lähestyessä, ihmettelin suurta autojonoa joka oli menossa Ruissaloon päin. Poispäin tuleva liikenne kuitenkin sujui sillä hetkellä mutkatta. Asiaan tuli selkeyttä, kun polki Ruissalon siltaa lähemmäksi. Siellähän olikin Paavo Nurmi -maratoonarit menossa maratonreittiä joka kulki Ruissalossa. Siitä sitten saikin ihmetellä hetken että mistä itse menisi kun liikenne oli hieman kummallista ei-maratonille osallistuville. No, siinä sitten menin autotiellä autojen seassa sillan toiselle puolelle jossa päämääräni olisi.

Panorama Ruissalon sillan alta
Ruissalon sillan alle päästyäni, otin ensimmäiseksi asemapaikakseni yllä olevasta kuvastakin huomattavan oikean reunan. Siitä pääsi heittelemään mukavasti kaislikon reunalle. Muutamien heittojen jälkeen, alkoi taas tuntumaan hieman siltä ettei kalat ole taaskaan täällä suunnalla liikkeellä. Silti nauttisin lämpimästä säästä ja muutenkin mukavasta ilmasta.
Taktiikaksi tällä kertaa otin sen, että pyrin vaihtamaan kuvaa usein. Noin viiden heiton jälkeen vaihdoin suosiolla kuvaa, jos ei ollut tullut tärpin tärppiä. Samantien, kun pistin tuon samaisen kuvan jolla viimeksi kalan sain.... TÄRPPÄSI! Olin innoissani! Jälleen kala tarttui syöttiini. Kala näytti ahvenelta kun tuli taistelemaan pinnalle ja oli juuri sen kokoinen. Mutta kun sain kalan rantaan, tulikin ehkä hieman erilainen fiilis kun sai todeta sen olevan todella pieni hauki. Mutta kala sekin hauki oli.


Olihan se hienoa kuitenkin saada kala! Siitä sitten sai ihan uutta toivoa, että täällähän voi oikeasti olla enemmänkin kaloja. Ja ehkä vielä isompiakin. Mutta ei... Koko loppupäivä menikin vaihtaen asemapaikkaani koko rannan pituudelta mihin tuolla nyt pääsikin kalastamaan. 

Ja valitettavasti tuo kuva, jolla olen tämän kesän ainoat kaksi kalaani saanut........ Jäi ahdin haaviin. Milläs sitä kalaa sitten ensi kerralla saadaan? Mielestäni nämä olivat jotain poistuvia tuotteita, mutta toivottavasti olin väärässä. Toivon mukaan myös Mepps valmistaa jotain samantyylisiä lippoja, niin ei tässä ole mitään ongelmaa.

Kinetic Magni Spinnereitä taitaa olla tuo, Devil Fish sarjaa?

Lisäksi askartelin tänään itselleni pohjaongen, kun löysin kaapistani toisen teleskooppivavan. Pohjaonkeen laitoin liukukohon, 2 koukkua pienen etäisyyden päähän toisistaan sekä painon. Nämä sain kätevästi yhteen laatikkoon, joka oli tyhjänä. Alla tyylikäs kuva tästä rakennelmasta.

Pohjaonki-viritelmä
Tosiaankin, seuraava kalastuskerta saattaa mennä hieman mato-onki tunnelmissa! Luulisi ainakin kalaa tulevan enempi ja toivottavasti myös ahventa paljon. Mutta siitä sitten myöhemmin, adios!



2 kommenttia: