Sivut

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kesäloman kalastukset ja uusi kirjoittaja

Haaviin tarttui uusi kalastaja/kirjoittaja


Toni, 29v insinööri. Olen saanut jo kunnian olla osallisena tässä blogissa mm. tässä kirjoituksessa olevalla "jätti"hauella. Nyt on sitten tarkoitus osallistua blogiin myös kirjoittajan merkeissä, jakamalla saaliita ja tuntemuksia myös omilta reissuiltani.

Kalastajana olen oikeastaan aloitellut vasta loppukesästä 2015, jolloin ostin mökkireissua varten 30 euron vapa/kelayhdistelmän ja pari viehettä. Siitä se ajatus sitten lähti, ja sen jälkeen tuli käytyä aika tasaisesti pari kolme kertaa viikossa, pääasiassa Nikon kanssa kuluttamassa aikaa ja parantamassa maailmaa. Tämän vuoden kalastukset on oikeastaan vasta alkamassa, kerran käytiin alkuvuonna siikaongella, mutta sieltä käteen jäi vain pikkuruinen ahven :)

Sen pidemmittä puheitta, tällä viikolla on kesäloma, joka tarkoittaa suoraan myös kalastuskauden avaamista oikein kunnolla. Viikonlopun South Park -festareita lukuunottamatta tarkoitus on käydä kalassa joka päivä. Paikkana toimii itseäni erittäin lähellä oleva Halistenkoski Turussa. Paikkahan on mitä mainioin, mm. perhostajat tykkää paikalla olla paljon nostamassa lohta ja taimenta. Löytyy joesta kuitenkin myös mm. ahventa ja haukea, ja taisi Niko napata viime kesänä kuhankin.

Paikka Google Mapsissa täällä.
















6.6.2016
Kyllä näissä maisemissa kehtaa pidemmänkin aikaa heitellä. Nyt sattui nappaamaan jo lyhyen heittelyn jälkeen, pieni hauki (ei sentään yhtä pieni kuin aiemmat), joten tämän uskalsi viedä kotiin asti. Saapahan muutaman haukipullan tehtyä. Muuten saldo jäi vaisuksi, ja alettiin henkisesti valmistautua kohti seuraavan päivän haasteita.

















Hauella oli mittaa n. 37 cm, painoa ei ikävä kyllä tullut katsottua. Fileiksi ja pakastimeen odottamaan kavereita niin saa haukipullia!


7.6.2016
Sama paikka, sama aika. Saalis kuitenkin eri. Oli kyllä hetken miettimistä että mikäs kala se tämä olikaan:

Kamppailu oli siis välillä, että onko tämä nyt lahna vai ruutana. Taitanee kuitenkin olla lahna koska selkäevä on sen verran lyhyt. Korjatkaa kuitenkin jos olen väärässä! Painoa kaverilla oli 880g.


Isoin kala on aina se, joka pääsee karkuun! Jos sanon, että taimenella oli kokoa 3-4 kg ja siitä vähennetään kalamiehen liioittelut, päästään siihen 2-3 kg välille. Harmittaa vietävästi, kun pääsi karkuun sillä "viimeisellä pyristyksellä" juuri ennen kuin sain haavin kalan kohdille. Noh, virheistä opitaan ja ensi kerralla nostetaan se sitten maihin asti ;)

Tällaiseen tarttui "haamutaimen", tulenpa kokeilemaan tätä myös jatkossa, jos sattuisi olemaan vielä nälkäinen! 

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätetään tämäneräinen kirjoitus. Tarkoituksena saada blogiin enemmän eloa ja kaloja, katsotaan millaisia kuvia päästään jatkossa jakamaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti